vrijdag 18 juli 2008

Zorg in de zomer

De vakantietijd is aangebroken, en alom kom je dat vreselijke begrip komkommertijd tegen. Alsof de wereld tot stilstand komt.
Dat deed bij mij de vraag rijzen of in de zomermaanden een geringer beroep op zorg wordt gedaan?

Ik kan me wel voorstellen dat als de specialist op vakantie is, onderzoeken en behandelingen 3 weken worden uitgesteld. En dat er voor assistenten dan ook minder werk is. Maar mensen worden nog steeds ziek in de zomer, krijgen ongelukjes, moeten nog steeds verzorgd worden. Dat stopt toch niet?

Of is het ook voor zorginstellingen komkommertijd, en is er sprake van uitgestelde zorg, waardoor na de vakanties sprake is van een inhaalslag en dus extra wachtlijsten?

Misschien bij uitstek een vraag voor Cees Sterk…, of iemand anders wellicht.

3 opmerkingen:

Cees Sterk zei

Beste Rob,
Ik heb je oproep gelezen op je weblog. Ik verwijs je graag naar mijn weblog, waar ik uitgebreid aandacht heb besteed aan je vraagstelling.
Groeten,
Cees Sterk

Anoniem zei

Mooi dat je het hebt opgepakt Cees!
Andere reacties zijn ook van harte welkom.

Anoniem zei

Hallo Rob,

Uit ervaring weet ik dat in sommige ziekenhuizen iig er minder ingepland wordt omdat en specialisten en ander zorgpersoneel maar ook patienten met vakantie zijn. Bij patienten gebeurde het overigens ook wel dat vaak eerder gemaakte afspraken werden afgezegd omdat er toch (veranderde) vakantieplannen waren.

Marcel