zaterdag 19 juli 2008

Ineenstorting thuiszorg nabij

Op het Thuiszorg-blog een aardig bericht over de aanstaande totale ineenstorting van de thuiszorg (dat zijn mijn eigen woorden). En dat terwijl thuiszorg in principe een groeimarkt is.

Een volledig nieuwe structuur is wat Lex Tabak bepleit, en wat inmiddels onvermijdbaar lijkt. Zelf pleitte ik daar ook al eens voor n.a.v. van het aangekondigde faillissement van Amsterdam Thuiszorg, dat nu toch nog even in een andere setting mag voortploeteren.

Het is triest en hoopvol tegelijk, en een logisch gevolg van marktwerking. En steeds denk ik maar dat deze ontwikkeling een zegen is omdat het volop kansen biedt voor nieuwe initiatieven en nieuwe structuren.
Natuurlijk blijft het nog jaren enorm onrustig in de sector, en natuurlijk zal het overslaan naar andere sectoren binnen de zorg, de verpleeghuizen waarschijnlijk als eerste. Maar als de stofwolken eenmaal zijn opgetrokken zou er best wel eens iets heel moois kunnen staan. Iets moois waarin de klant een veel centralere plaats inneemt dan nu het geval is.

1 opmerking:

Uw man zei

Zeer interessante visie! Kom gerust meedenken tijdens het seminar Ondernemen in de Zorg op woensdag 10 juni 2009 bij de Kamer van Koophandel in Utrecht.