donderdag 3 april 2008

Amsterdam Thuiszorg bijna failliet



Dat is toch wat zeg. Amsterdam Thuiszorg dreigt failliet te gaan, lees ik in Zorgvisie. Jaarlijks worden miljoenen euro’s verlies gemaakt; 8 miljoen in 2007! Ik heb makkelijk praten als buitenstaander, maar kan niet helpen me af te vragen hoe je dat voor elkaar krijgt als organisatie. Dan gaat er iets toch wel heel erg fout.
De potentiële overnamekandidaten Cordaan, Evean Groep en Zonnehuis Amstelland, aarzelen nu omdat ook zij met tegenvallende resultaten kampen.

Enerzijds moet je er niet aan denken dat de boel stukloopt, en al die 23.000 klanten die afhankelijk zijn van zorg en hulp daar straks van verstoken blijven. En ook voor die 4.000 thuiszorgmedewerkers zal het een nachtmerrie zijn, hoewel velen misschien nu ook al de waanzin nabij zijn.

Maar anderzijds kan ik ook niet helpen te denken, dat het misschien wel eens goed en verfrissend is als de boel echt stukloopt. Dat daardoor volop kansen ontstaan voor nieuwe initiatieven en het opnieuw goed - nee beter organiseren van de thuiszorg in Amsterdam.

Want misschien is dit nog maar een voorbode. Dit is immers marktwerking.

Geen opmerkingen: