woensdag 11 juni 2008

Wat is zorgtoerisme?

Zorgtoerisme lijkt een serieuze bedrijfstak te worden, publiceerde ik eerder. Maar de term blijkt nog wel eens verwarring op te roepen.
Ik heb dat voor u op een rijtje gezet. In grote lijnen kun je 4 typen zorgtoerisme onderscheiden.
Maar natuurlijk is die scheiding niet zo strikt. In de praktijk ontstaan allerlei mengvormen.

Behandeling
Hierbij gaat het om mensen die in een ander land een medische behandeling, therapie of kuur ondergaan. Variërend van een ooglaser behandeling in Turkije, een facelift in Thailand, tot een psoriasis kuur in Jordanië. De uitvoerenden zijn hier artsen.

Herstel
Andere mensen willen in een prettige ambiance kunnen herstellen van een operatie of ziekte. Een zorghotel is een voorziening waar dat kan. Zorghotelgasten zijn medisch gezien uitbehandeld en hebben geen volledige ziekenhuiszorg meer nodig. U zult hier geen artsen aantreffen maar begeleiding en nazorg door verpleegkundigen.

Preventie
In de sfeer van preventie zou je zogenaamde wellness activiteiten kunnen plaatsen, waarbij je je volledig laat verwennen en herboren thuiskomt. Lekker ontspannen in een spa, kuuroord, of wellnesscenter zoals dat tegenwoordig heet. Professionele begeleiding is hierbij aan de orde.

Vakantie
En tenslotte zijn er vakanties voor mensen met een beperking, een chronische ziekte, burn-out klachten, enz. Ook hier is sprake van professionele begeleiding.

1 opmerking:

Y de Kruyff zei

Aangepaste vakantiewoning in Spanje!

Boek uw verblijf in 2015 voor 1 december 2014 en betaal het tarief van 2014!

Villa Los Leones (de Leeuwen) is een unieke vrijstaande vakantievilla aan de Costa Blanca in Zuid-Spanje welke ook volledig is ingericht voor mensen die rolstoelafhankelijk zijn. De wijk Fanadix/San Jaime in Benissa, waar de villa is gelegen, kenmerkt zich door een keur aan prachtige villa’s waar het ‘rijke leven’ aan de Costa Blanca in zijn volle omvang wordt beleefd.



De villa staat op een volledig omheind privéterrein van 847m2, heeft een bebouwde oppervlakte van 150m2 en is volledig gelijkvloers! De villa is in 2013 volledig gerenoveerd en stijlvol ingericht, waarbij zoveel mogelijk rekening is gehouden met rolstoelgebruikers zonder af te doen aan sfeer en comfort. Het beschikt over een ruime woonkamer, een woonkeuken, twee hoogwaardige badkamers en drie slaapkamers.



De ruime gezellige woonkamer is koloniaal ingericht en beschikt o.a. over een authentieke houtkachel, (Nederlandse) satelliet-TV met dvd, (draadloos)internet en radio/cd.

De grote woonkeuken, met uitzicht op het zwembad en het terras, biedt plaats aan zes tafelgenoten en is voorzien van alle luxe waaronder een vaatwasser, een combi-magnetron, een 4 pits inductiekookplaat, Senseo koffiezetapparaat en een koel-vries combinatie.

www.villalosleones.nl