zondag 13 april 2008

Health2.0 unconference (2)

Het borrelt zaterdagmiddag in een zaaltje van het voormalig Volkskrantgebouw in Amsterdam. Ruim 40 mensen, er zijn stoelen te weinig, zijn afgekomen op de 1e Nederlandse Health2.0 unconference, die in amper 2 weken zijn beslag heeft gekregen.

Er zijn volop spekkies, chips, nootjes, koekjes, koffie en cola, daar waar je misschien appels en rauwkost zou verwachten. De initiatiefnemers Jen McCabe Gorman (sorry, but I blog in Dutch), Maarten den Braber en Martijn Hulst trappen af en dan volgt een explosie van ideeën, concepten en gedachten.

Een voorstelrondje met 40 deelnemers duurt wel even, maar is nuttig. Korte presentaties volgen elkaar op. Het valt me op dat nogal wat deelnemers zich hebben laten inspireren door eigen patiëntervaringen of door die van mensen in hun omgeving. En zo is het ook, zorg raakt iedereen. De presentaties lopen uiteen van communities rond ziektes, medische zoekmachines, tot een vlammend betoog over geld verdienen door van je klanten te houden. Deelnemers zijn student, consultant, adviseur, patiënt, verzekeraar, journalist, enz. Maar 1 ding hebben ze gemeen, het zijn innovators, mensen met ideeën en visie.

foto: A. Marston

Het programma loopt serieus uit maar niemand lijkt het erg te vinden. Tot slot proberen Jen en Maarten de zaal mee te nemen en Health 2.0 een stap verder te tillen, tastbaarder te maken. De discussie schiet alle kanten uit. Maar dan grijpt Martijn in, vat de middag bondig samen, komt het bier binnen en kan het netwerken beginnen.

Hulde aan de initiatiefnemers en de sponsors! En bedankt allemaal voor de inspiratie en de verwarring! Op Flickr.com staan verschillende foto's.
De komende dagen zal ik inhoudelijk ingaan op Health2.0.

Tot slot een quote van Martijn:
"The room at the Volkskrantbuilding had no windows, no view on the outside, but the energy and vibe was of people who are willing to think different and do things different. It was a room with a view."

Geen opmerkingen: